OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

NOVINKY 2012

14.12.2012

Na jar 2013 plánujeme šteniatka zo zahraničného krytia. Krytie by malo prebehnúť v januári a ak všetko dobre dopadne, šteniatka by sa mali narodiť v marci. V prípade záujmu o rezerváciu šteniatka nás neváhajte kontaktovať.

Brave Casidy ray - výstavne úspešná fenka s výbornou povahou. Má coursingovú licenciu a je to zatiaľ jedinný Írsky vlkodav s medzinárodným pracovným certifikátom na Slovensku.

Hearthbreaker je mladý švédsky pes výborného exteriéru, je otec jedného vrhu v domovskej chovnej stanicu vo Švédsku. 

Viac info v sekcii šteniatka. 

 
8.- 9.12 2012

Konala sa medzinárodná výstava v rakúskom Welse. Easy dostala v sobotu V2, R-CAC a v nedeľu VD3. Obidva dni bola v triede šampiónov v konkurecii 4 fien.

 

1.- 2.12 2012
DUO CACIB Nitra

V Nitre sa konala ako každý rok dvojdňová medzinárodná výstava. Easy som prihlásila do triedy šampiónov, kde v konkurencii   oveľa starší fien získala vo svojich 19-tich mesiacoch výsledok  2x V2, R- CAC 

Najviac ma ale potešila naša omladina z vrhu C. V nedeľu som mala možnosť vystaviť Cliffhangera aj Candy v tirede dorast a obaja získali hodnotenie Veľmi nádejný a k tomu nádherný posudok. Veľmi pekne sa obaja predviedli, za čo vďačím hlavne ich majiteľom a tomu, ako sa o nich starajú.

  

 

27.10.2012

V Maďarsku sa konal medzinárodný CACIL coursing.  Brave potrebovala ešte jeden dokončený pretek na medzinárodný pracovný certifikát a Easy si zasa mohla prvýkrát vyskúšať pretek na ostro. Kvôli rôznym technickým problémom sa síce odbehlo len jedno kolo, ale napriek veternému a chladnému počasie a zradnej technike sme si užili stretnutie s rovnako "postihnutými" priateľmi. Easy skončila na 1. mieste a Brave na 2. mieste. a splnila podmienky na pracovný certifikát.

  

 

24.10.2012

Bola som v Košiciach navštíviť jedno z našich céčkových "bábätiek".  Clifhanger Casidy ray rastie na poriadneho chlapíka, má milujúcu rodinu a  z pôvodného plánu, s ktorým ku mne prvý raz prišli - že bude len vonku a vnútri určite nie - nezostala ani pamiatka :-) Clifík si užíva pravý vlkodaví život ako riadny člen rodiny. Teraz má 7 mesiacov. 

14.10.2012

Zobrala som Brave na medzinárodný coursing do Rakúska. Konalo sa to v krásnom prostredí blízko Welsu. Počasie bolo nádherné a trať píjemná. Brave skončila na 2. mieste z počtu štyroch zúčastnených vlkodavov. Bolo to skvelé stretnutie so starými priateľmi spojené so športom.

 

14.9.  - 16.9.2012

Zúčastnili sme sa s celou partiou skvelej akcie, ktorá sa každý rok koná v Čechách - Tullamore cup. Je to úžasné neformálne stretnutie majiteľov a milovníkov írskych vlkodavov spojené s výstavou, rôznymi súťažami a coursingom. V piatok sa konala súťaž v špeciálnom "Človeče, nehnevaj sa", ktoré slovenský tím vyhral, a tak bolo čo oslavovať. V sobotu sa konala výstava, na ktorej Brave skončila so známkou výborný 4 v triede šampiónov, Easy so známkou výborný 4 v triede mladých, ale vyhrala celkovú súťaž o najkrajší pohyb. Toto víťazstvo na potešilo o to viac, že  na výstave sa zúčastnilo cca 80 vlkodavov. Constance Rose Casidy ray vyhrala triedu šteniat a naša chovateľská stanica Casidy ray vyhrala súťaž o najlepšiu chovateľskú stanicu.

V nedeľnom cousingu sa Easy podarilo dokončiť licenčné behy a tak môže teraz už regulérne pretekať. Teraz nám len ostáva čakať, až bude september budúci rok a my sa na Tullamorku tešíme už teraz. 

18.8. - 19.8.2012

Easinku som zobrala na dvojdňovú medzinárodnú výstavu DUODANUBE Bratislava. Výstava sa konala vonku na dostihovej dráhe a napriek veľkému teplu sa Easy pekne predviedla. V sobotu 25.8. získala V1, CAC a v nedeľu 26.8. získala V2, R-CAC. Obidva dni už bola v triede strednej.

Keďže bola výstava v tak peknom prostredí, nechali sme všetky našich miláčikov poriadne vylietať na dostihovke.. :-)

 

11.8. - 12.8.2012

Máme za sebou úspešný víkend plný stretnutí so starými priateľmi a aj s výstavnými trofejami. V krásnom prostedí Topolčianskeho zámku sa v sobotu 11.8. 2012 konala Stedoeurópka výstava chrtov  a v nedeľu 12.8.2012 Klubová výstava chrtov.

V sobotu Easy (Eclipse Flintstone) dostala V3 v konkurencii 6 fien a v nedeľu V2, R-CAC

Brave obidva dni vyhrala čestnú triedu s V1

a najväčšiu radosť nám urobila Constance Rose Casidy ray s Jankou Dragúňovou, ktorá v sobotu dostala VN1, Res- BIS baby  a v nedeľu VN1, BIS baby.

A ako bonus sme dostali správu od Helenky Molnárovej, ktorá vlastní Carmen Casidy ray, že na Krajskej výstave v  Kladne v sobotu 11.8.2012 dostala VN1, Res-BIS puppy.

Som na nich veľmi hrdá.

7.8.2012

Dnes sme boli s Aganom na veterine pomôcť  zachrániť psíka po operácii. Občas sa nám naskytne aj takáto príležitosť, pomôcť iným. Agan mu daroval krv a psík sa má zatiaľ fajn. Je to kríženec nemeckého ovčiaka a museli mu vyoperovať slezinu s nádorom. Vyhraté ešte nemá, pretože výsledky z histológie ešte neprišli, ale operáciu a stratu krvi po transfúzii ustál a pekne sa zotavuje.

 

29. 7. - 29.7.2012

Zažili sme zasa niečo nové. V Chorvátskom Splite sa konali 4 nočné výstavy. Urobili sme si takú 6 dňovú minidovolenku pri mori. Cez deň sme sa stihli okúpať a večer sa vystavovalo. Split je úžasný starý prístav a my sme si našli čas aj na prechádzku po tomto starom meste. Bolo to skvelé a obe moje dievčatá (Brave aj Easy) splnili podmienky na udelenie titulu Chorvátsky šampión. Výsledky sú v tabuľkách výstav.

Eclipse Flintstone 4 x CAC, 2 x CACIB, 2 x BOB

Brave Casidy ray  4 x CAC, 2 x R-CACIB, 2 x BOB 

Fotky zo Splitu nájdete vo fatagélrii tu:http://casidyray.rajce.idnes.cz/Split_2012
 
18. 7. 2012

A už išiel aj Collins do nového domova ... Má super partiu a nových majiteľov.  

 

17. 7. 2012

Tak dnes si po návrate z dovolenky prišli pre Cliffhangra jeho noví majitelia. Cestoval až na opačný koniec republiky. Prajem im spolu veľa radosti. A sem budú pribúdať nové fotky v novom domove: 
http://cliffhangersabla.rajce.idnes.cz/Cliff_-_prve_dni_doma/

 
30. 6. 2012

Konečne sme sa vybrali na coursingový tréning do Žiliny. Brave išla prvýkrát po šteňatách, tak som bola sama zvedavá, ako sa s tým vysporiada. Ale napriek veľkej horúčave - v tieni bolo 34 stupňov, Brave nesklamala a celú trať zabehla bez jediného zaváhania. Easy odbehla asi polovicu trate, tak sme ju nechali aspoň na konci zakusnúť návnadu. Bolo to pvrý raz, čo bežala niečo iné ako rovinku..

Finaly we were on coursing training with Brave. She is 3,5 month after delivery, so this was first time after puppies... Brave was grate like always...

 

24. 6. 2012

Teraz nás čaká už len štvordňový maratón v Splite - ale to až o mesiac. Prihlásila som Easy aj Brave a aspoň si užijeme trochu mora. Mesačná pauza bez výstav nám všetkým urobí dobre. Vyberieme sa možno na nejaký tréning coursingu...  ináč si budeme užívať leto a pohodu..

 

16. 6. 2012

Strávili sme ďalší víkend na výstave. Tentoraz sme boli na medzinárodnej výstave v rakúskom Klagenfurte.  Easy dostala hodnotenie Výborný 2 a nádherný posudok od rakúskeho rozhodcu.

"Veľmi dobre stavaná, elegantná fena, dobrá veľkosť, dostatočne zauhlená v ramenách, korektné proporcie hrudníka, veľmi pekná hlava, správne zuby, veľmi dobrá kvalita srsti, veľmi dobrá v pohybe.

 

C - Casidy Ray
Máme šteniatka - vrh "C" / We have puppies - litter "C"

Všetky šteniatka už majú nový domov a milujúcich nových majiteľov.

Držíme im všetkým palce a prajeme im veľa spoločných chvíľ plných lásky a zábavy.

 

Na predaj je už len jeden chlapec Cliffhanger
Last boy for sale - Cliffhanger

Narodil sa ako prvé a najväčšie šteňa z vrhu, farba žíhana.
He was born like first and strongest puppy in the litter.

10. 6. 2012
Vo fotogalérii sú nové fotky a v kontaktoch ďalšie telefónne číslo. Na mojom pôvodnom ma zradila SIM karta....  

9. 6. 2012
Clark už je oddnes v novom domove u Martiny Poláškovej v Ostrave - Chs Ewadar. Prajeme im spoluu veľa šťastných rokov a Martine gratulujem k jej skvelému úspechu na dnešnej klubovej výstave WDK.

1. 6. 2012
Easy som doplnila výsledky výstav do tabuľky.  

28. 5. 2012
Candy Casidy ray odišla do nového domova. Prajeme Robovi, aby sa rýchlo skamarátila s Artabanom a Bunnym a aby im doma robila len radosť. Veľa šťastia Candy. :-)

26. - 28. 5. 2012
Eclipse Flintston (Easy) - bola na trojdňovej výstave v Komarome s Jankou Dragúňovou. Dievčatá boli skvelé a Easy získala 3x Výborný 1, 3x CAJC a 2x BOB a splnila podmienky pre udelenie tiulu Maďarský junior šampión.
Ďakujem Janke za predvedenie a trpezlivosť.


19. 5. 2012
Brave Casidy ray dostala Výbornú na klubovej výtave chrtov v Salzburgu
Brave Casidy ray get Excelent on sighthound club show in Salzburg

18. 5. 2012
Brave Casidy ray - proud mother of our Clitter was 9 weeks after puppies on WDS in Salzburg. She get Excelent. There was  17 bitches in the ring in champion class and half from them get  very good. I´m really proud of her.
Brave Casidy ray - hrdá mama nášhi vrhu C sa zúčastnila 9 týždňov po pôrode na Svetovej výstave psov v Salzburgu. Získala hodnotenie Výborná.  V triede šampiónov bolo 17 súk a polovica dostala veľmi dobrú. Som na ňu naozaj pyšná.

 

Na predaj sú poslední dvaja chlapci, obaja budú vhodní na výstavy. Nie je to podmienka.
Last two boys for sale, they are both usable for  dog shows.

Collins - wheat colour/ plavý Cliffhanger - brindle/ žíhaný
obaja majú silné kostry a elegantný pohyb a skvelé povahy, sú odchovaní v rodine so stálym kontaktom s človekom.

                                    

A takýchto fešáckych a úspešných máme predkov

 

16. 5. 2012

Brave bola na kontrolnom vyšetrení srdca a výsledok je výborný - dve 0
we were on control hearth checking and everything is great - Brave has twice 0

 

12. 5. 2012
Dnes odišla Carmen Casidy ray do svojho nového domova. Do CHS Atagon. Prajem im spolu veľa radosti a zábavy.Helenka je skvelá osoba, ktorá vlkodavy miluje a Carmen tam bude mať raj na zemi.

8. 5. 2012
Dnes odišla CONSTANCE do nového domova - prajem im s Jankou veľa radostných spoločných chvíľ.
Veľa šťastia v Chovateľskej stanici MATUSALEM. Cony je správny závislák, ktorý k Janke presne zapasuje..

 

2. 5. 2012
Máme 7 týždňov a sme riadni medvedi. Užívame si šteňacie hry. Ešte stále niektorí z nás čakajú na nových páničkov.

 

25. 4. 2012
Foto 6 week

     

 

24. 4. 2012
Už sú voľní len poslední dvaja psíkovia!
Just last two male are available!

 

21. 4. 2012
Mali sme tu ďalšiu návštevu. Bola nás pozrieť už druhá budúca majiteľka - Carmen sa zoznámila so svojou novou budúcou paničkou... Myslím, že si padli do oka..

 

15. 4. 2012
V piatok sme mali oficiálnu kontrolu vrhu, všetko dopadlo dobre a šteniatka sa skvele predviedli...


14. 4. 2012
foto 4,5 týdne (4,5 week)

 

11. 4. 2012
In fotogalery are some new pictures.
Vo fotogalérii sú pridané fotky.

 

7. 4. 2012
Rastieme ako z vody, a objavujeme svet okolo nás.
We grow so fast  and fined the world around..

 

 

4. 4. 2012
Dnes sme boli prvý raz vonku. Bolo pekné počasie a my sme si s mamou užili slniečko
We were the first time out in the garden. The weather was fine and we enjoyed the sun.

 

 

3. 4. 2012
Dnes sme boli prvý raz na výlete v kuchyni. Najprv sme nevedeli, čo s tým, ale potom sme rýchlo pochopili.
Today we had first trip in to the kitchen. First we didn´t know what to do with, but then we quickly learned.

 

29. 3. 2012
Dnes sme mali veľa návštevPanička oslavovala narodeniny, tak nás museli všetci návštevníci pestovať...

 

27. 3. 2012
Konečne budeme vidieť na svet. Pomaly otvárajú po jednom oči a začínajú počuť.

 

24. 3. 2012
Máme 10 dní a dvaja sa pokúšajú chodiť - pomaly prichádzajú na to že majú 4 nohy

 

 

23. 3. 2012
In fotogalery are some new pictures week by week, day by day.
Vo fotogalérii sú pridané fotky týždeň po týždni, deň po dni.

21. 3. 2012
Máme za sebou prvý týždeň a zatiaľ sa nám darí. Drobce rastú a pekne priberajú. Posúvajú sa po pôrodnici ako malé tuleníky a mamu nájdu neomylne na prvý pokus.

 

17. 3. 2012
Všetci sa majú pekne k svetu, Brave má mlieka dosť pre všetkých a papať im chutí,  vzorne sa o ne stará masíruje a kojí, ako skúsená mama.

 

 

15. 3. 2012
Šteniatka sú na svete. 3 chlapci a 3 fenečky. Všetci okrem jednej fenky sú plavej farby. Jedna fenka bude ako otec - svetlo šedá. Mama aj šteniatka sú zatiaľ v poriadku.

The puppies are here.  3 males and 3 females. All are wheat colour, just one female will be the same color like a father - light grey. Mum and the puppies are doing well at this moment

 

14. 3. 2012

A ako to celé prebieha?

14. 3. 2012 - a je to tu, ráno o piatej začala nervózne chodiť a o deviatej bol vonku prvý chlapec - modrý, pôrodná váha 750 g, a potom išlo približne  šteňa za dve hodiny. Druhá bola ružová fenka s váhou 650 g, tretí zelený chlapec s váhou 700 g, po ňom po dlhšej pauze červená fenka s váhou 565 g a po necelej hodine žltá fenka - najmenší "drobec" s 484 g. Posledný bol biely pes o 20.45 večer a mal 733 g.

Posledný týždeň už sme všetci boli ako na ihlách...
 

53 deň - dokončili sme pôrodnicu a nachystali všetky potrebné veci, teraz už len musíme počkať, ako to dopadne..
 

51 deň - boli sme u veterinára  a tak sme sa ešte raz pozreli na drobce. Spočítať sa už nedajú  určite, ale videli sme kostričky, orgány a jeden drobec na nás dokonca pozeral....
 

47 deň - konečne prestala loviť, asi si uvedomila, že sa o ňu predsa len postarám ja. :-)
 

42 deň gravidity - 6 týždňov a Brave začalo rásť bruško a zväčšovať sa mliečne žľazy. Už je trochu gulatejšia, ale vychádzky si odpustiť nemôžeme. Dokonca sa pokúša sem-tam niečo uloviť. Asi sa bojí, že musí uloviť potravu prre deti. :-)
 

35 deň gravidity - už je to 5 týždňov a Brave začala mať tehotenské chute...  Začíname kŕmiť krmivom pre kotné feny a uvidím, či jej to bude chutiť viac ako jeden deň...
 

29 deň gravidity sme boli šteniatka ešte raz skontrolovať. Oproti prvému sonu," už bolo vidieť štruktúry a "guličky" viditeľne podrástli.
 

23 dní  po krytí sme boli na prvom sone. Videli sme zopár malých guličiek, ale koľko ich je v skutočnosti ukáže až čas.
 

10 dní  po krytí sa Brave začala správať ináč - prestala na výchádzke loviť. Odbehla len kúsok, a potom sa tvárila, že veď už nemusí...
 

Kryť sme boli 10.- 12. januára. Krytie prebehlo bez akýchkoľvek problémov a Fleet kryl ukážkovo.

2. 2. 2012
CH stanica Casidy ray očakáva narodenie šteniatok z vrhu C
Casidy ray kennel expected birth C litter:

mother:

JCH, ICH, Multi CH Brave Casidy ray 

 

father:

JCH Fleetwood Mac von der Saahlmühle

x

JCH SK,
CH SK, CH A, CH CZ,CH H, Grand CH SK, Club CH, Coursing licence

Brave pedigree

 

JCH D,
This year will finish the championchips
in Austria, Luxemburg and Germany

Fleetwood Mac pedigree

Brave je výstavne úspešná fenka z nášho chovu, jediný vlkodav na Slovensku s platnou coursingovou licenciou a aktívne behajúca coursing.

Fleetwood Mack je mladý dvojročný pes v chovateľskej stanici Saalmühle, je to pravý mladší brat Inter CH a Multi CH Quick Silver von der Saalmühle. Momentálne má úspešne začatú výstavnú kariéru.

Predpokladáme narodenie plavých a svetlo žíhaných šteniatok so silnou kostrou a elegantným pohybom.
We expecting birth of white or light brindle puppies with strong bones and elegant movement.

Predpokladaný termín pôrodu je 12. - 15. marca 2012, šteniatka si môžte zadať mailom na pavlicap@azet.sk alebo telefoniky na +421907 726 369 begin_of_the_skype_highlighting +421907 726 369 BEZPLATNĚ  end_of_the_skype_highlighting

Expected date of bith is about 12. - 15- of March. You can book your puppy by e-mail on pavlicap@azet.sk or by phone on +421907 726 369 begin_of_the_skype_highlighting +421907 726 369 BEZPLATNĚ  end_of_the_skype_highlighting

Viac foto vo fotogalérii - more pictures in fotogalery
Viac informácií v sekcii šteniatka - more info in section puppies

    

27. 1. 2012
Eliot už má nového majiteľa

 
24. 1. 2012

     Posledný voľný psík 

    Eliot Ewa-Dar 

     po našom Aganovi v chs Ewa-dar (CZ)

 

       Rodokmeň/Pedigree

 
aktualizované: 14.06.2019 22:16:50